Így lesz hosszabb életű a rózsa és dália csokrod!
Vannak olyan virágok, amelyek “levegőmérgezést” kapnak levágáskor, a virágszár eldugul és így nem tudja felvenni a vizet többé, ezért a virág hamar elhervad.
Ez ellen használható az a technika, hogy forró vízbe állítjuk pár másodpercre a frissen vágott virágot, így a buborékok eltávoznak és nem tömítik el a szárat.
Amelyeknél mindenképp ajánlatos elvégezni ezt a kezelést:
- Rózsa
- dália
- díszpipacsok bimbósan levágva
- hortenzia
Ezen kívül véletlenül napon, vagy víz nélkül felejtett zöldeket, egyéb elkókadt virágokat is fel lehet éleszteni ezzel a módszerrel.
A kutyatej féléket is így kezeljük, mert azok enélkül elfonnyadnának hamar.
Eszközök:
Szüretelő olló vagy éles kés
Forralt víz
Tiszta vízzel töltött váza
(jó ha van, de nem muszáj: virágtartósító szer)
Nézd meg a technikát a videóban!
Várom majd a visszajelzésed, ha úgy érzed, hogy hasznos volt számodra ez a tipp! 🙂
Megosztásokat, kommenteket köszönök!