Vágott virágok forró vizes kezelése

Így lesz hosszabb életű a rózsa és dália csokrod!

Vannak olyan virágok, amelyek “levegőmérgezést” kapnak levágáskor, a virágszár eldugul és így nem tudja felvenni a vizet többé, ezért a virág hamar elhervad.

Ez ellen használható az a technika, hogy forró vízbe állítjuk pár másodpercre a frissen vágott virágot, így a buborékok eltávoznak és nem tömítik el a szárat.

Amelyeknél mindenképp ajánlatos elvégezni ezt a kezelést:

  • Rózsa
  • dália
  • díszpipacsok bimbósan levágva
  • hortenzia

Ezen kívül véletlenül napon, vagy víz nélkül felejtett zöldeket, egyéb elkókadt virágokat is fel lehet éleszteni ezzel a módszerrel.

A kutyatej féléket is így kezeljük, mert azok enélkül elfonnyadnának hamar.

Eszközök:
Szüretelő olló vagy éles kés
Forralt víz
Tiszta vízzel töltött váza
(jó ha van, de nem muszáj: virágtartósító szer)

Nézd meg a technikát a videóban!

Várom majd a visszajelzésed, ha úgy érzed, hogy hasznos volt számodra ez a tipp! 🙂
Megosztásokat, kommenteket köszönök!

Vélemény, hozzászólás?